Direct een elektricien nodig in Sittard? Bel 085 106 1892 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Helmond

Stappingen om een stroomstoring op te lossen

Redactie sittard-elektricien.nl, 4 februari 2024
Last van een stroomstoring? FB Services is snel ter plaatse om u te helpen!

Als u druk bezig bent met koken en ineens valt de stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling is er geen stroom meer. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Hoe voert u de stekkerproef uit bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring optreedt, moet u als eerste de stekkerproef uitvoeren. Bij het opsporen van een defect apparaat of elektrische aansluiting is de stekkerproef een simpele maar doeltreffende methode. Bij het uitvoeren van de stekkerproef moet u rekenen op ongeveer 10 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u bezit.

Als u onzeker bent over uw kennis en vaardigheden, is het verstandig om een ervaren elektricien in te schakelen. Let op: de kosten van een elektricien kunnen hoog zijn bij een defect apparaat. Dat komt doordat de elektricien toch bij u langs is geweest en daarmee kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Identificeer het apparaat dat de stroomstoring veroorzaakt

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast zijn uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen zijn verwijderd. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer in.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig is opgestart voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Als het probleem zich niet voordoet met de apparaten, dan ligt de oorzaak bij de installatie. In zo'n geval kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet verstandig om zelf te proberen aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1892 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!