Direct een elektricien nodig in Sittard? Bel 085 106 1892 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Helmond

Advies bij overbelasting van de elektriciteit

Redactie sittard-elektricien.nl, 30 mei 2024
FB Services: de ervaren elektricien voor Sittard en omliggende gebieden!

Het maximale vermogen per groep in de groepenkast is 3. 600 WattWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze gebruiken meer stroom dan het maximum?Als dit gebeurt, zullen de stoppen eruit springen zodra alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als het gevraagde vermogen hoger is dan het maximaal toegestane vermogen, kan de groep overbelast raken. Een groot apparaat dat te veel stroom vraagt, kan ook leiden tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast raakt, kunnen de draden en stekkers warm worden wat kan leiden tot brand.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit zorgt ervoor dat overbelasting niet mogelijk is, wat een veilig gevoel geeft. Als u overbelasting wilt voorkomen, is het verstandig om extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Veilig koken op inductie

Inductiekoken is de meest energiezuinige manier van elektrisch koken. Hoewel deze kookplaat veel stroom vraagt, gaat er nauwelijks energie verloren tijdens het kokenproces. Bij koken op gas gaat er aanzienlijk meer gas verloren, terwijl dit niet het geval is bij inductie.

Zorg voor voldoende capaciteit in uw groepenkast bij het installeren van zonnepanelen

Als u overweegt om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, kan het soms noodzakelijk zijn om uw groepenkast uit te breiden. Het hangt af van de soort omvormer die bij de panelen hoort of dit nodig is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt de beslissing om uw groepenkast uit te breiden niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer.

Laat uw elektrische systeem controleren en verbeteren door een erkende elektricien

Indien u vaak te maken heeft met stroomstoringen als gevolg van overbelasting van de groepenkast?Het aan te raden om een erkende elektricien in te schakelen om de groepenkast uit te breiden. Probeer dit nooit zelf te doen, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1892 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!