Direct een elektricien nodig in Sittard? Bel 085 106 1892 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen

Redactie sittard-elektricien.nl, 18 februari 2024
Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van FB Services een dagelijkse klus.

Zou u graag willen relaxen in uw eigen jacuzzi of sauna?Wilt u graag uw elektrische auto kunnen opladen dichtbij huis?Zowel voor een rustgevend moment in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voor het kunnen gebruiken van uw apparaten, is het noodzakelijk om krachtstroom te laten aanleggen. Het aanleggen van krachtstroom dient zorgvuldig te gebeuren en vereist voldoende kennis. Het aanleggen van krachtstroom moet altijd worden overgelaten aan een professional.

Wat betekent krachtstroom eigenlijk?

Voor apparaten met een hoger vermogen is krachtstroom van 380 volt nodig. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. Krachtstroom, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt, vereist een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Het belang van het aanleggen van krachtstroom

Als een vakman krachtstroom aanlegt in uw woning, zal hij verschillende stadia doorlopen. Een vakman plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een goede werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het van belang dat de netbeheerder de aansluiting verzwaart. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Als u krachtstroom wilt gebruiken voor het opladen van uw elektrische auto, moet de kabel vaak naar buiten geleid worden. Ter bescherming van de kabel wordt vaak gekozen voor een ijzeren omhulsel, wat de kosten iets doet toenemen. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Aanvraag doen?

Bij het zoeken naar een professional om krachtstroom aan te leggen, is het verstandig om de volgende checklist bij de hand te hebben. Welke elektronische apparaten hebben krachtstroom nodig? Waar wilt u elk apparaat neerzetten?Hoe is uw elektrameterkast georganiseerd? In welk jaar is uw huis gebouwd?

Het aanleggen van krachtstroom is een zorgvuldige taak en moet worden overgelaten aan een elektricien. Het is van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren vakman voor een succesvolle installatie. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1892 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!